Bestuur


De volgende leden vullen nu het bestuur van JongKFPS

Sietske van Peski Oosterbaan
Voorzitter

Mijn naam is Sietske van Peski Oosterbaan. Ik ben 21 jaar en studeer Levensmiddelentechnologie aan de universiteit van Wageningen. Ik ben opgegroeid met Friese paarden en mijn passie voor het Friese ras heb ik van mijn moeder en pake. Thuis fokken wij onder de naam Fan Synaeda. Ik ben een enorme dierenliefhebster. Ik heb in Wageningen ook meerdere vakken van de studie Dierwetenschappen gevolgd. Vroeger nam ik altijd de veulens voor mijn rekening. Ik zorgde ervoor dat ze netjes aan het lijntje liepen en mak werden. We fokken met 2 stammen, te weten stam 2 en stam 50. Op de foto is links Syanke fan Synaeda (Stendert x Wille fan Synaeda, kroon) uit stam 50 en rechts Maia fan Synaeda (ster, Tsjalle x Myrtha fan Synaeda, model) uit stam 2 te zien. Dit jaar fok ik voor het eerst zelf met Maia fan Synaeda en heb ik Bartele als dekhengst gekozen. Ik hoop op een opwaarts gebouwd, goed achterbeen gebruikend veulen met luxe uitstraling. En kijk daar nu al naar uit. Meestal ga ik samen met mijn moeder naar de keuringen. Altijd weer hoogtij dagen. Ik hoop dat ik meerdere mensen van mijn leeftijd kan enthousiasmeren voor het Friese ras door met de andere bestuursleden van het JongKFPS interessante activiteiten te organiseren. Zo kom ik met meerdere paardenliefhebbers in aanraking en kan ik veel kennis op doen.

Amarins de Vries
Penningmeester

Mijn naam is Amarins de Vries en ben 26 jaar oud. In 2015 ben ik afgestudeerd als pedagoog op de Noordelijke Hogeschool in Leeuwarden. Ik woon in Goingarijp en stal A.d.V is gevestigd in Luinjeberd vlakbij Heerenveen. Zeven jaar geleden is de liefde voor het Friese paard ontstaan met de aankoop van Pietsje R. (Leffert x Sjaard). Deze liefde is alleen maar gegroeid en inmiddels staan er 9 Friese paarden op stal en worden er gemiddeld 3 veulens per jaar gefokt. Mijn interesses liggen voornamelijk bij de fokkerij en het trainen van Friese paarden voor de keuring en de dressuursport. Het lijkt mij een uitdaging om vooral jonge mensen enthousiast te maken voor het Friese paard. Kennis te delen en nieuwe mensen te ontmoeten die dezelfde passie delen als ik.

Sietske Veenje
Algemeen bestuurslid

Mijn naam is Sietske Veenje, ik ben 22 jaar en ik woon met mijn vriend in Buitenpost. Ik ben een vierdejaars geneeskunde student aan de Rijksuniversiteit Groningen en loop coschappen in het Martiniziekenhuis te Groningen. In de weekenden werk ik als junior-triagist bij Dokterswacht Friesland en ik ben student-assistent in dienst van het UMCG.

Ik ben opgegroeid in een echte ‘hynstefamylje’, ging op mijn 5e op ponyrijles en na een aantal Welsh-pony’s kwam onze eigen Friese merrie, gekregen van mijn opa en oma. In de avonduren en weekenden ben ik graag bezig met de paarden, dat is voor mij de ultieme ontspanning. Mijn vader heeft nog onze eerste merrie (Vimke R.V., een 20 jarige ster merrie) en 1 van haar afstammelingen: een 6 jarige merrie van Norbert.

Het fokken heb ik tot nu toe altijd aan familieleden overgelaten, maar dit wil ik zelf ook gaan doen. Als voorbereiding ben ik lid worden van JongKFPS, om nieuwe kennis op te doen en om betrokken te worden bij het stamboek. Ik hoop met JongKFPS veel leerzame en leuke activiteiten te organiseren en te beleven.

Marije Meeter
Communicatie & PR

Mijn naam is Marije Meeter en ben 25 jaar oud. In 2014 ben ik afgestudeerd aan de opleiding Communicatie op de NHL Hogeschool in Leeuwarden en heb mij tijdens deze opleiding gespecificeerd op het gebied van marketing en communicatie. Na een aantal jaren werkervaring rijker te zijn, leek het mij leuk om met mijn opgedane kennis iets bij te kunnen dragen aan één van mijn passies. Het Friese paard.

Vanaf kleins af aan ben ik altijd al in de ban geweest van paarden. Soms mocht ik wel eens met mijn oppas tante mee naar een paardenkeuring en dan kon ik er dagen over blijven dagdromen. Als ik dat later zou kunnen doen.. Tegenwoordig rijd ik recreatief op een Friese merrie en ben ik nog steeds in de ban van de zwarte schimmen uit Friesland.

Mijn interesses liggen bij het algemeen in stand houden van het Friese paardenras. Voor welke sport, recreatie en doeleinden deze dan ook gebruikt wordt. Zelf kom ik uit Friesland en ben Fries in hart en nieren. Dat zo’n klein gedeelte van de wereld verantwoordelijk mag zijn voor zo’n mooi en krachtig paardenras vind ik heel bijzonder. Ik ben dat ook erg blij dat ik nu onderdeel van het bestuur van JongKFPS mag uitmaken om zo mijn steentje bij te dragen en anderen van mijn leeftijd te enthousiasmeren over het Friese paard.

Sabien Zwaga
Adviseur JongKFPS

Het bestuur wordt bijgestaan door adviseur Sabien Zwaga