Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Bezoek Voermeesters, Eurofins en Paardenmelkerij Lemmers

1 september 2018

Zaterdag 1 september staat weer een nieuwe activiteit van het JongKFPS gepland. Dit keer gaan we naar Voermeesters, krijgen we een presentatie van Eurofins Agro NL en gaan we naar Paardenmelkerij Lemmers.

Het bedrijf Eurofins is een informatieleverancier en kennispartner voor o.a. de akkerbouw.
Zo maakt Eurofins ruwvoeranalyses, zodat je precies weet wat er in je ruwvoer zit en welke voedingsstoffen er mogelijk ontbreken of waar te veel van is.
Na de presentatie van Eurofins gaan we lunchen op locatie, waarna de rondleiding in de fabriek van Voermeesters begint.

Voermeesters is een leverancier van paardenbrok en naast standaard paardenvoeders produceren ze ook aanvullende paardenvoeders en voeders op maat. Van Voermeesters bestaan er drie productlijnen: Voermeesters, Subli paardenvoeders en Masters paardenvoeders.
Het JongKFPS krijgt hier een rondleiding door de fabriek, zodat we kunnen zien hoe het paardenvoer gemaakt wordt. Met behulp van een ruwvoeranalyse kan Voermeesters een paardenbrok precies op maat maken. Na de rondleiding in de fabriek gaan we naar Paardenmelkerij Lemmers.

Bij Paardenmelkerij Lemmers krijgen we eerst een rondleiding door het bedrijf en daarna zullen zij bij 4 tot 5 paarden demonstreren hoe deze paarden gemolken worden. Als de paarden gemolken zijn staat er een kop koffie en plak cake op ons te wachten en mogen we de paardenmelk proeven. Hebben jullie wel eens paardenmelk gedronken?
Na de rondleiding bij Paardenmelkerij Lemmers gaan we weer terug naar Voermeesters voor een borrel en diner.

Kortom een dag bomvol interessante bedrijven! Wil jij met het JongKFPS mee? Geef je dan nu op via de mail jongkfps@kfps.nl!

Wanneer: Zaterdag 1 september
Aanvang: 9:45 uur. 10:00 uur begint de presentatie.
Waar:
Voermeesters en Eurofins – Rijnhaven 14 te Wageningen
Paardenmelkerij Lemmers – Lageweg 25 te Dreumel
Kosten: 5 euro voor JongKFPS leden en 15 euro voor niet-leden.

Gegevens

Datum:
1 september 2018

Organisator

JongKFPS
E-mail:
jongkfps@kfps.nl