Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Clinicdag Hengstenkeuring 2019

11 januari

Op 11 januari tijdens de hengstenkeuring organiseert JongKFPS in samenwerking met het KFPS een aantal leerzame clinics en lezingen! De clinics en lezingen vinden plaats in het Strodorp op de hengstenkeuring en het WTC-hotel.

WTC-hotel (lezingen):

Equine Reproduction today and in the future

door Drs. B.Th. Horsmans, Erkend Paardendierenarts

Gynaecologie van het paard in de huidige tijd (met unieke video beelden bij de drachtige en niet drachtige merrie), inclusief  IVF / ICSI.

Daarnaast zullen aan aantal adviezen voor de toekomstige fokkerij besproken worden.

 

Redden van grote dieren

door Horse Rescue  Team- K&K BHV en Brandweertrainingen

Theoretisch gedeelte over hoe om te gaan met dieren in nood. U krijgt tips en trucs hoe te handelen bij incidenten als een te water geraakt paard, een bekneld paard of wat te doen bij brand. De eigenaar kan in die eerste fase heel belangrijk zijn.

 

Het zwarte paard in leven en overleven

door Drs. Natasja Helgers-Enter MBA

Aan de hand van haar eigen levensverhaal, vertelt Natasja welke rol paarden kunnen spelen in leven en overleven. Tal van praktische voorbeelden passeren de revue. Aan de hand hiervan, zal zij helderheid geven over het hoe en waarom paarden deze rol spelen. En ook waarom juist het Friese paard hier zo bijzonder geschikt voor lijkt te zijn en steeds vaker wordt ingezet.

Belangrijke kernwoorden in haar verhaal zijn: positieve gezondheid, het zwarte paard, leermeester, persoonlijke ontwikkeling, coaching met behulp van paarden en ondernemerschap.

 

Rontgenologie bij paarden; Het nut en de beperkingen in de praktijk

door Paardenpraktijk De Drie Hoeves; Drs. M.A. van Waart

Rontgenologie wordt al jaren veelvuldig toegepast in de paardenpraktijk voor fokkerij-screening, aankoopkeuringen en diagnostiek. Het is een betrouwbare en nuttige vorm van diagnostiek maar kent ook beperkingen. Het roept soms meer vragen dan antwoorden op. Wat is de relevantie van gevonden ‘afwijkingen’ en hoe zwaar moet daaraan getilt worden en welke factoren wegen mee in een individueel oordeel.

 

Strodorp (clinics):

Klassieke training principes voor het behoud van uw paard

door Horst Becker

Of u uw paard nou in de sport of recreatief inzet, onder de man of voor de wagen: uiteindelijk wilt u toch maar één ding? Heel lang genieten van uw paard?! In deze clinic laat Horst Becker de klassieke trainingsprincipes zien die dit mogelijk maken. Zowel op de grond als onder het zadel, zullen een aantal oefeningen de revue passeren en Horst zal uitleggen hoe de oefeningen uit te voeren en waar op te letten.

Zo kunt u eenmaal thuis met nieuwe inspiratie met uw paard aan de slag!

 

Redden van grote dieren

door Horse Rescue  Team- K&K BHV en Brandweertrainingen

Demonstratie hoe om te aan met dieren in nood. U krijgt tips en trucs hoe te handelen bij incidenten als een te water geraakt paard, een bekneld paard of wat te doen bij brand.  De eigenaar kan in de eerste fase heel belangrijk zijn.

 

Clinic toiletteren

door Stal De Mersken

Hoe toiletteer ik mijn Friese paard op de juiste manier voor de keuring? Dat leert u in deze clinic! Heeft uw Fries veel haar of juist weinig? Beide typen paarden worden aan u voorgesteld en besproken.

Gegevens

Datum:
11 januari

Organisator

JongKFPS
E-mail:
jongkfps@kfps.nl